Wie ben ik?

Mijn naam is Jasper Timmers en woon in het prachtige Haarlem. Sta je voor de schappen van de supermarkt of de G&G en dan? Welke wijn moet ik nemen. Wat is lekker, wat niet, welke druif, gebied, regio, land? Laat staan het jaar: welk is een goed wijnjaar en welk niet? Kurk of schroefdop? De keuzes zijn enorm en toch neem je vaak die ene wijn... want die is lekker. Prima keuze maar er zijn zoveel andere wijnen die zeker de moeite waard zijn. Dat is precies wat ik graag wil laten beleven. Niet altijd de bekende wijnen, hoewel deze ook worden geschonken maar ook de net even andere wijnen, van minder bekende druiven. Het is een uitdaging om te experimenteren. Zoals mijn docente Gabrielle Salvatore vaak zegt: onbekend maakt onbemind. 

 

Wijn heeft mij altijd geïnteresseerd. Om hiervan meer te weten ben ik uiteindelijk de uitdaging aan gegaan. In 2016 heb ik mijn eerste wijncursus volbracht en dat beviel mij zeer goed. Daarna heb ik cursussen bij Gabrielle Salvatore in Haarlem gevolgd om mijn wijnbrevet te halen, Door uitstekende lessen en begeleiding omtrent het technisch wijnproeven en de theorie heb ik deze met goed gevolg voltooid. Inmiddels heb ik de smaak te pakken en ben ik begonnen met de opleiding tot Register Vinoloog bij de Wijnacademie. 

 

Het koken heb ik van jongs af aan van mijn moeder geleerd.  Ook deze passie wil ik graag delen. Altijd actief om trends en ontwikkelingen te volgen.

Ik kook al  jaren met veel passie en plezier voor vrienden en familie. Vanuit hier is het idee ontstaan om een eigen bedrijf te beginnen om  Wijn-spijsproeverijen te geven bij mensen thuis en deze onbekommerd met vrienden of familie te laten genieten van heerlijke gerechten en bijpassende wijnen.